ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEONARDO da VINCI

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEONARDO DA VINCI, ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ? ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κωδικός : 2011-1-GR1-LEO01-06529

Τίτλος : «Προσθετική νυχιών και καλλιτεχνικά νύχια ως αυτόνομο και ανεξάρτητο επάγγελμα»

 

Μετά τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους συμμετέχοντες και την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων, τα ποσοστά ικανοποίησης από το πρόγραμμα διαμορφώνονται ως εξής:

 

Στις παρακάτω ερωτήσεις όπου ζητείται ο βαθμός ικανοποίησης :

α. Από την ενημέρωση σχετικά με τον ορισμό των ευρωπαϊκών  προγραμμάτων κινητικότητας – αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και την κοινοποίηση του προγράμματος κατάρτισης πριν την αναχώρηση για την Ιταλία

β. Από τη διοργάνωση της μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας και της Ρώμης

γ. Από τη διαμονή στο ξενοδοχείο «Albergo Piceno»

δ. Από τα σεμινάρια νυχιών στην Ακαδημία Νυχιών ?Fashion Academy? στη Ρώμη

ε. Από τα μαθήματα ιταλικής γλώσσας στο Άσκολι  

στ. Από την εποπτεία από πλευράς του ΙΕΚ Βάρης κατά την υλοποίηση του προγράμματος

Οι συμμετέχουσες δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένες σε ποσοστό 100% όπως και από την υλοποίηση του σχεδίου στην Ιταλία και πιστεύουν ότι το ΙΕΚ Βάρης συνέβαλε στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης.

 

Με πολύ μικρή διαφορά από τις προηγούμενες και σε ποσοστό ικανοποίησης που κυμαίνεται από 85 έως και 97% ακολουθούν οι ερωτήσεις σχετικά με :

α. τη διοργάνωση της μετακίνησης για την πόλη της Ρώμης

β. την ξενάγηση στην πόλη της Ρώμης

γ. την υποδοχή του φορέα υποδοχής την πρώτη ημέρα άφιξης

δ. την τεχνική επίσκεψη στο κέντρο κέντρο ευεξίας-γυμναστήριο και στο κέντρο αισθητικής στο Άσκολι

ε. το βαθμό στον οποίο συνέβαλε ο φορέας υποδοχής στην υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης

στ. τη διοργάνωση του προγράμματος κατάρτισης όπως αυτό διαμορφώθηκε από τους φορείς αποστολής και φορέα υποδοχής

ζ. την εποπτεία από πλευράς του φορέα υποδοχής κατά την υλοποίηση του προγράμματος

 

Στη συνέχεια με ποσοστά θετικής ανταπόκρισης που κινούνται στο 60-70% απαντήθηκαν οι ερωτήσεις που αφορούν :

α. στις αερομεταφορές Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα  

β. τη διαμονή στο ξενοδοχείο «Imperiale Roma»

γ. στα σεμινάρια νυχιών στο Άσκολι

 

Στις ερωτήσεις ανοιχτού τύπου έξι συμμετέχουσες δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν το επίπεδο σεμιναρίων nail art στο Άσκολι να ήταν πιο υψηλό και δύο εξ αυτών εστιάζουν στο ότι θα ήθελαν περισσότερα μαθήματα με τεχνική gel.

 

Σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος Leonardo da Vinci και το βαθμό που ανταποκρίθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εντυπωσιακό ότι το σύνολο των συμμετεχόντων πιστεύει ότι ανταποκρίθηκε σε ποσοστά 85-97%. Αναλυτικά παρατίθενται τα ποσοστά ανά ερώτηση:

 

Α. Βελτίωση της ποιότητας και αύξηση του όγκου της κινητικότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη για άτομα που εμπλέκονται στην αρχική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ώστε να αυξηθούν οι τοποθετήσεις σε επιχειρήσεις σε τουλάχιστον 80.000 ανά έτος έως το τέλος του Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση (LEOOpObj-1) : 93%

 

Β. Βελτίωση της ποιότητας και αύξηση του όγκου των συνεργασιών μεταξύ των ιδρυμάτων και οργανισμών που παρέχουν δυνατότητες κατάρτισης, επιχειρήσεων, κοινωνικών εταίρων και λοιπών σχετικών φορέων σε όλη την Ευρώπη (LEOOpObj-2) Διευκόλυνση της ανάπτυξης καινοτόμων πρακτικών στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και της μεταφοράς των πρακτικών αυτών, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς από μία συμμετέχουσα χώρα σε άλλες (LEOOpObj-3) : 90%

 

Γ. Βελτίωση της διαφάνειας και της αναγνώρισης των προσόντων και των ικανοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αποκτήθηκαν μέσω της μη τυπικής και άτυπης κατάρτισης-μάθησης (LEOOpObj-4) : 97%

 

Δ. Γνώση της γλώσσας και της κουλτούρας της χώρας υποδοχής : 85%

 

Τέλος, στην ερώτηση πως θα χαρακτηρίζατε γενικά την εμπειρία σας από το πρόγραμμα, οι καταρτιζόμενες απάντησαν απόλυτα ικανοποιημένες σε ποσοστό 100% και εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν ξανά!